Bebek Dostu Hastane Girişimi

Yazar : La Leche League International, 08/08/2020
Orijinal yazı: Welcome additions to the Baby Friendly Hospital
Çeviri : Beste Dalmış

Bebek Dostu Hastane Girişimine (BDHG) üç yeni eklemeyle sonuçlanan üç yıllık çalışmayı kutluyoruz.
Çalışma, sağlık profesyonellerinin emzirmeyi desteklemek için yeterli bilgi, yetkinlik ve becerilere sahip olmasını sağlar. 

Bu önemli ve güncel kaynaklar şimdilik İngilizce, yakında Türkçe versiyonlarının da olmasını umuyoruz.

Araç Seti ve Eğitim Kursu, tesislerin “personelin emzirmeyi desteklemek için yeterli bilgi, yetkinlik ve becerilere sahip olmasını sağlamak " için 2018 Adım 2 gereksinimlerini karşılamasına yardımcı olacaktır.” Bu materyaller, La leche League International, International Breastfeeding Action Network (Uluslararası Bebek Maması Eylem Ağı)  (IBFAN), Uluslararası Laktasyon Danışmanı Derneği (ILCA), World Breastfeeding Action Network Emzirme Eylemi için Dünya İttifakı (WABA) ve Bebek Dostu Hastane Girişimine ülke koordinatörleri ağı 2017 tarafından başlatılan çok organizasyonlu bir işbirliğinin sonucudur. 

La Leche League liderleri, yetkinlik araç setinin geliştiricileri ve eğitim materyalleri hazırlayanlar olarak bu sürece derinden dahil oldular. Sağlık profesyonellerinden güvenilir ve sevecen desteğe ek olarak toplumdaki gönüllülerden alınan kesintisiz destek, özellikle küçük, hasta veya prematüre bebek sahibi emzirmek isteyen anneler ve ebeveynler için büyük bir fark yaratıyor.

Tüm sağlık profesyonelleri için devam eden yetkinlik doğrulama ve emzirme eğitimi, toplumsal emzirme desteğinin hayati bir parçasıdır. BDHG tanımı, emzirmenin hemen başlatılmasını ve süresini arttırır ve dünya çapında annelik bakım tesislerinde uygulanabilir.


La Leche League Türkiye
La Leche League Türkiye

La Leche League, emzirmek isteyen kadınlara, destek, teşvik, bilgi ve eğitim vermeye kendini adamış, kâr amacı gütmeyen, her hangi bir mezheple bağlantısı olmayan uluslararası bir örgüttür.