[recent]

Tigers / Kaplanlar

Tigers / Kaplanlar (2014)
Oscar’lı yönetmen Danis Tanovic’in bir önceki filmi Bir Hurdacının Hayatı, 2013’te İnsan Hakları Yarışması FACE’te Mansiyon kazanmıştı.
Tanovic Kaplanlar'da, Pakistan’da büyük bir skandalı ortaya çıkaran ve bu nedenle çokuluslu dev bir şirkete savaş açan hazır mama satıcısı Ayan’ın gerçek öyküsünü anlatıyor. Genç Ayan, daha çok hazır mamalarıyla tanınan Lasta Foods’ta çalışmaya başlar ve şirketin “Kaplan Tavrı”nı hemen benimseyip, doktor ve diğer sağlık uzmanlarının hastalara kendi sattığı ürünü önermesi için bütün yeteneğini (hatta daha fazlasını da) kullanır. Gelgelelim birkaç yıl içinde bu bebeklerin birer birer öldüğünü öğrenir; bütün suç kendisinindir. Bu gerçek karşısında şok olan Ayan derhal işinden istifa eder ve dev Calut’a karşı Davut Peygamber misali, efsanevi bir mücadeleye girişir. Amacı bu çokuluslu dev holdingin asıl yüzünü gözler önüne sermektir. “
http://film.iksv.org/tr/film/2889



LLLTürkiye
LLLTürkiye

La Leche League, emzirmek isteyen kadınlara, destek, teşvik, bilgi ve eğitim vermeye kendini adamış, kâr amacı gütmeyen, her hangi bir mezheple bağlantısı olmayan uluslararası bir örgüttür.